De Astenstrasse is een van de populairste skigebieden in Winterberg. Het beschikt over een modern liftsysteem dat je snel en comfortabel naar de toppen van de pistes brengt. De liften zijn onlangs gerenoveerd en bieden snelle toegang tot de verschillende delen van het skigebied, waardoor u meer tijd op de piste kunt doorbrengen en minder lang hoeft te wachten.

Gevarieerde pistes voor elk niveau

Een van de grootste troeven van Astenstrasse is de verscheidenheid aan pistes. Het skigebied biedt een uitgebreid netwerk van pistes, variërend van eenvoudige groene hellingen tot uitdagende zwarte afdalingen. Beginners kunnen hun vaardigheden ontwikkelen op de brede, glooiende pistes, terwijl gevorderde skiërs en snowboarders hun hart kunnen ophalen aan de steilere, technischere afdalingen. De goed onderhouden pistes en moderne liften zorgen voor een soepel verloop van de dag.

Gemakkelijk bereikbaar

Astenstrasse ligt op slechts een paar uur rijden van Nederland, wat het een ideale bestemming maakt voor een weekendje weg of een korte vakantie. De nabijheid van Winterberg betekent ook dat je kunt profiteren van de uitstekende infrastructuur, inclusief ruime parkeergelegenheden, gezellige accommodaties en een breed scala aan restaurants en cafés.

Gezinsvriendelijke faciliteiten

Het skigebied is perfect voor gezinnen. Er zijn tal van skischolen waar kinderen en beginners lessen kunnen volgen om de basisprincipes van het skiën te leren. Daarnaast zijn er speciale kinderpistes en speeltuinen die het voor de kleintjes extra leuk maken. Ook zijn er voldoende faciliteiten zoals kinderopvang en kindvriendelijke restaurants, waardoor ouders zich geen zorgen hoeven te maken en volop kunnen genieten van hun tijd op de piste.

Sneeuwzekerheid en sneeuwkanonnen

Hoewel Astenstrasse niet zo hooggelegen is als sommige Alpenresorts, beschikt het over een uitgebreid systeem van sneeuwkanonnen die zorgen voor goede sneeuwcondities gedurende het hele seizoen. Dit maakt het skigebied betrouwbaar, zelfs tijdens de minder sneeuwrijke periodes van de winter.