Skiën in Winterberg is top!

Skiën in Winterberg moet je een keer gedaan hebben in je leven! Winterberg is een van de dichtstbijzijnde skigebieden die je vanuit Nederland en België kunt bereiken. Het is populair bij veel wintersporters voor een dagtripje of weekend. Winterberg is super geschikt voor beginners om kennis te maken met wintersport, want dit skigebied heeft veel blauwe pistes. In dit blog lees je wat tips en informatie over wintersport in Winterberg, hoe je er komt en wat de fijnste pistes zijn. Daarnaast zijn er ook nog een aantal super handige tips waardoor je optimaal van je wintersport vakantie kunt genieten.

Winterseizoen

In Winterberg start het wintersport seizoen een week voor kerst en eindigt vaak, afhankelijk van het weer, eind februari / half maart. Winterberg is ook geschikt als je geen wintersport fan bent, want het is een gezellig plaatsje waar je voor een mooie wandeling terecht kunt. Want ook in de zomer heeft Winterberg je veel leuks te bieden. Winterberg staat bekend om zijn mooie skigebied, het heeft namelijk maar liefst 82 pistes en 55 skiliften. 

Skiliftkarussell

Het skiliftkarussell is een deel hiervan en is een bekend skigebied in Winterberg. Met maar liefst 27 km aan pistes en 26 skiliften is hier genoeg om jezelf mee te vermaken! Dit skigebied is dagelijks geopend vanaf 9.00 tot 16.30 uur, wat betekent dat je er al vroeg bij kunt zijn om lekker te gaan skiën. Het skiliftkarussell werkt met dagkaarten die je kunt aanschaffen zodat je de hele dag gebruik kunt maken van de pistes. Zo een dagkaart kost voor een kind 21 euro en voor een volwassene 30 euro. Ook biedt Winterberg de optie om met ski’s van een schans te springen, hier zijn namelijk 2 schansen voor gebouwd. Dit is de St. Georg skischans, deze bevindt zich ook in het skiliftkarussell. Deze schans wordt ook gebruikt tijdens wedstrijden en is het gehele jaar te gebruiken doordat er gebruik gemaakt wordt van matten. Voor 1 euro kun je de skischans beklimmen zodat je een beeld kunt krijgen van hoe hoog het wel niet is. 

Bobslee en rodelen 

Ook zijn er voor de liefhebbers nog een bobslee- en rodelbaan in Winterberg. Zo heb je een rodelbaan van maar liefst 700 meter met flink veel scherpe bochten waar je enorm hard kunt gaan. Er is een lift die je naar het beginpunt van de baan brengt zodat je niet het gehele stuk zelf hoeft te lopen. Eenmaal aangekomen ga je zitten en scheur je zo de berg af! Ook is er nog een bobsleebaan in Winterberg, dit is een hele bekende. Het is namelijk een van de snelste en langste banen van de hele wereld. 

Ook hier worden elk jaar veel wedstrijden gehouden voor het bobsleeën, rodelen en skeleton. De baan is maar liefst 1600 meter en ook hier haal je bizarre snelheden. Met maar liefst 130 kilometer per uur kun je ook zelf deze baan afgaan. Je zult dan met 3 andere ervaren mensen de berg af gaan en dan zul je echt even het gevoel hebben alsof je een professional bent. Voor 99 euro per persoon kun je deze ervaring beleven! 

Vervoer naar Winterberg

Ook is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe je het best naar Winterberg komt.  Winterberg is een van de dichtstbijzijnde skigebieden die je vanuit Nederland en België kunt bereiken. Vanaf Utrecht is het ongeveer 310 kilometer en vanaf Brussel ongeveer 400 kilometer. Er zijn verschillende manieren om in Winterberg te komen. Zo is het met de trein 5 tot 6 uur van Nederland naar Winterberg. Je kunt de trein nemen vanaf de stations: Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Utrecht. De prijs is vanaf 20 euro en is afhankelijk van het moment van boeken, je reisklasse en je flexibiliteit. Deze optie wordt ICE internationaal genoemd. 

Ook worden er door veel busmaatschappijen busreizen aangeboden naar Winterberg. Je kunt dan kiezen uit een dag of een weekendretour. Zo kun je bijvoorbeeld reizen met Flixbus vanaf 23 euro vanuit verschillende steden in Nederland. Dan ben je na 6 tot 7 uurtjes in Winterberg. Daarnaast is er ook een Winterbergbus voor 32,50. Deze is inclusief je bagage. Je bagage mag bestaan uit één koffer of reistas, één set wintersportuitrusting en één stuk handbagage.

De meeste Nederlanders en Belgen kiezen uiteindelijk toch voor de auto om Winterberg te bezoeken. Ook natuurlijk een hele goede optie, zo’n reis kan een paar uur duren alleen moet je wel rekening houden met eventuele vertraging. Maar uiteindelijk is het wel fijn om in Winterberg met je eigen auto te kunnen rijden zodat je alle mooie plekjes kunt ontdekken. En het scheelt nog eens een hele hoop geld voor als je een auto moet huren.

Vimperk, Bohemen, Het Boheemse Woud, Winterberg