Het skigebied Kappe ligt vlakbij Winterberg. Het is gemakkelijk bereikbaar met de auto, het openbaar vervoer en zelfs te voet vanuit sommige delen van Winterberg, met voldoende parkeergelegenheid. Dit gebied beschikt over verschillende moderne liften, waaronder stoeltjesliften en sleepliften (T-bar liften), die geschikt zijn voor beginnende en gevorderde skiërs.

Sneeuwpark en pistes

Het Kappe-gebied omvat een snowpark met verschillende onderdelen, zoals jumps en rails, voor freestyle skiërs en snowboarders. Het is uitgerust met zowel beginnerspistes die perfect zijn voor beginnende skiërs en snowboarders, als intermitterende pistes die ideaal zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een uitdaging om hun vaardigheden aan te scherpen.

Bikepark en attracties in de buurt

Het Kappe-gebied herbergt een van de grootste fietsparken van Duitsland, met een breed scala aan routes en parcours voor verschillende niveaus. Hier vind je downhill-trails, die spanning bieden voor adrenalinezoekers, en freeride-parcoursen met sprongen, afdalingen en technische secties voor ervaren mountainbikers. 

Voor degenen die nog steeds op zoek zijn naar dat avontuurlijke element zonder de adrenalinekick, heeft dit gebied ook zeer mooie routes door het prachtige landschap van Sauerland, perfect voor wandelaars. De panorama-avonturenbrug is een andere attractie die je niet mag missen en biedt een prachtig uitzicht en een avontuurlijk element met touwbruggen en glijbanen, waardoor het een populaire plek is voor gezinnen.