Kahler Asten ligt in de buurt van Winterberg, op een hoogte van 841 meter, en is daarmee een van de hoogste toppen in de regio Sauerland. Twee dingen die het onderscheiden van de andere gebieden in Winterberg zijn het weerstation en de Asten toren.

Belangrijkste attracties

Zoals eerder vermeld is het weerstation een van de belangrijkste attracties. Het is een van de oudste in Duitsland en levert waardevolle meteorologische gegevens. Bezoekers kunnen meer te weten komen over de geschiedenis van de weerobservatie in de regio. De tweede belangrijke attractie is de toren van Asten, die een panoramisch uitzicht biedt over de omliggende regio Sauerland. Op heldere dagen kun je kilometers ver kijken en de glooiende heuvels, bossen en valleien zien.

Buitenactiviteiten winter en zomer

In de winter:

Net als alle andere gebieden waar je kunt skiën en snowboarden, is Kahler Asten echter een centrum voor langlaufen, met talloze loipes door schilderachtige landschappen die zorgen voor een rustige en schilderachtige ervaring. Voor degenen die het winterlandschap te voet willen verkennen, zijn er verschillende sneeuwschoen- en winterwandelpaden beschikbaar, die adembenemende uitzichten en rust bieden.

In de zomer:

Het Kahler Asten-gebied is een populaire bestemming voor wandelaars, met een netwerk van goed gemarkeerde paden. De langeafstandswandelroute Rothaarsteig loopt vlakbij en biedt routes die variëren van gemakkelijke wandelingen tot uitdagende tochten. Het gebied biedt ook talloze routes voor mountainbikers, met verschillende moeilijkheidsgraden. De routes bieden een mix van spannende afdalingen en schilderachtige routes.  Voor degenen die geïnteresseerd zijn in flora en fauna biedt de Kahler Asten verschillende natuurwandelingen met uitlegborden die inzicht geven in het plaatselijke ecosysteem.